14 Nisan 2014 Pazartesi

Bir Profesyonel Gibi Saç Boyama yapabilirmiyiz

4/14/2014 09:46:00 ÖÖ Unknown Yorum yok

Hepimiz saçlarımız için kuaför ve güzellik salonlarında soluğu alıyoruz.
Acaba evde kendi şartlarımızda bir profesyonel gibi saç boyası yapabilirmiyiz. Hata yapmadan muteşem sonuca varılabilirmi? İlk önce bunu yağmak istediğinizden emin olmalısınız. En güvenilir bir markanın en kaliteli ve rahat kullanılan boyasını alın.Yarı kalıcı bir boyanın sonu felakete yol açabilir. Kalıcı olmayan kötü boyalar 10 şampuanlamadan sonra akıp gider.

Sahte ürünlere kesinlikle itibar etmeyin. Perma peroksit veya amonyak kullanmayın. Bu maddeler saç ve cilt rengini bozacaktır. Bu maddeler röfle ve balyaj gibi aralara renk vermede kullanılır. Derin kalıcı boyaları kullanın ve tüm saçı boyamak yerine koyu gölgeleri olan güzel bir ana ve ara ton seçin. Hafif gölgeler bir yada iki ton koyu  olmalı.

Ciddi bir renk değişikliği istiyorsanız da, doğal etki vren doğru tonu bulmalısınız. Gölge ve renk doğru değilse koyu tercihlere yönelin. Buğday tonlarında sarı sizde olmadıysa kestaneye yönelin.  
Boya işleminden en az bir hafta önce iyi bir saç kesimi ve saç bakımı gerekir. Kırıklar alınmalı saç nemlendirilmelidir. Boyadan iki gün öncesinde saçlarınız yıkanmış olsun. Köklere, gövdeye ve uçlara eşit miktarda boya sürülmeli. Tarakla saçlar parçalara bölünmeli. Yarım saat bekletilip iyice yıkanmalı ve üç günden önce şampuanlanmamalıdır. Sıcak su rengi bozar.



0 yorum:

Yorum Gönder