3 Nisan 2014 Perşembe

Bebeği Anne karnında Etkileyen Etkenler

4/03/2014 09:37:00 ÖÖ Unknown Yorum yok

Bebek
Tıbbı Gıda Dergisinde yayınlanan araştırmaya göre kadmiyuma maruz kalan hamile kadınların bebekleri olumsuz yönde etkileniyor.

Kadmiyum son derece ağır toksik bir metal. Pirinçte ve diğer bazı gıdalarda ufak miktarlarda bulunur. Organik esmer pirinçte dahi bulunur. Kadmiyum kalıcı böbrek hasarına neden olur dokular tarafından emilerek potasyumu taklit ederek vücuda ve diğer organlara girer. Vücutta 20 yıl boyunca barınabilir.
Kadmiyum kirliliği önlenmedikçe çevresel bu toksinleri almamız işten bile değil. Ama gebelerin çok daha dikkatli olması gerek. hamile kadınlar bu toksik maddeyi vücuduna aldığında doğmamış bebekleri de etkilenir.
Metal zehirlenmesi doğum kusurlarına neden olan bir faktördür. Çalışmaya göre spirulina maddesi alındığında bu metalin zehrini önlüyor ve fetal gelişim hiçbir şekilde kötü etkilenmiyor.
İskelet ve nöropatik sistemleri etkilenmeden ve zarar görmeden anne karnındaki gelişimine devam edebiliyorlar. Daha etkin ve iyi sonuçlar için bu maddenin dozu üzerinde çalışılıyor.
Kadmiyum, kurşun, cıva, arsenik veya alüminyum gibi hafif ve ağır metallerden gebelik sürecinde uzak durulmalıdır. Beslenme ve çevresel faktörler hakkında bilgi toplanmalıdır. Kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder