5 Nisan 2014 Cumartesi

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

4/05/2014 08:25:00 ÖÖ Unknown Yorum yok

Portakallı anne kurabiyesi
Malzemeler :

  • 2 adet yumurta (Yumurtalardan birinin beyazını ayırın)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
  • 2 adet orta boy portakalın rendelenmiş kabukları ve suyu
  • Üstü için 4 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı :
  1. Malzemelerin içerisinde yer alan bütün sıvı malzemelerin derin ve geniş bir kabın içerisinde iyice karıştırın.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Unu yavaş yavaş eklemeyi unutmayalım. Kurabiye hamurumuz ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamur olmuş demektir. 
  3. Hamuru hazırladıktan sonra üzerine bir bez örtüp yaklaşık olarak 30 dakika kadar serin bir yerde dinlendirin. 
  4. Hamuru dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçaları hamurdan koparıp sonra yumurta akına ve en son aşamada ise toz şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içerisine dizin
  5. Üst kısımlarına bıçakla çizikler atın.
  6. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında ortalama olarak 30-35 dakika kadar kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. 
  7. Pişen kurabiyeleri servis tabaklarına dağıtın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder